Үндэсний хоол нь тухайн орны соёл иргэншил, онцлогийг харуулж, тус улсын бэлгэ тэмдэг болдог. Гадны улс орныг зорьсон хэн боловч мэдээж хоолыг нь илүү амтлах сонирхолтой байдаг бизээ. Манай орны үзэсгэлэнт байгаль, нүүдлийн соёл ахуй, хүмүүсийн аж амьдралтай танилцахаар ирсэн гадны жуулчдад ч бас монгол хоол өвөрмөц сонирхолтой санагддаг байна. Тарваганы махаар хийсэн боодог, хорхог, айраг, сүүтэй цай  зэрэг нь тэдний нүдийг хужирладаг нь мэдээж. Тэгвэл гадны хэвлэлд монгол хоолыг хэрхэн тодорхойлсон байдаг талаар сонирхъё.

Риа агентлагт нийтэлснээр монгол хоолыг эрүүл бус гэхээс илүү тэнцвэргүй хэмээн тодорхойлсон байна. Монголчуудын голлох хоол хүнс нь мах, цагаан идээ ба ногоо бараг иддэггүй хэмээн тодорхойлжээ. Ингэхдээ цайгаа сүүтэй ууж, сүүгээрээ архи нэрдэг хэмээн тодотгосон байна.

By updown

5 thoughts on “Цайгаа сүүтэй ууж, сүүгээрээ архи нэрдэг Монгол түмэн”
  1. цэвэр Экологийн бүтээгдэхүүн Мах идэж Айргаа ууж Нэрмэл нэрж ууснаараа нээг тэгж муудсан зүйл байхгүй байх өө тэр тусмаа Гадны Орнууд Экологийн бүтээгдэхүүнлүү хошуурч байгаа цаг үед Монголоороо байх сайхан гэхдээ Эрүүл хүнс Мах сүү Цагаан идээ нь Малаа Эрүүлжүүлэх нь нэн чухал

  2. Жинхэнэ монгол экологийн цэвэр бүтээгдэхүүн гадны орныг дууриаж битгий туйлширч цаг агаар орчин нөхцөл гээд өөр өөр гэдгийг мэдэр тэр зөв холболтын клубын хүүхнүүд гэж бөөн мөнгөний сүлжээ буруу зөв ухуулаад хувь хүмүүсьхоолоо өөрсдөө зөв зохицуул

  3. Монголчуудын одоогийн эрүүл мэндийн байдлыг ямарч асуудалгүй эрүүл гэж ойлгох нь учир дутагдалтай. Цагаан идээ бол хамгийн эрүүл, ариун хүнс мөн. Харин мах бол асуудалтай байх шүү.

Хариулт үлдээнэ үү

Таны имэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг * гэж тэмдэглэсэн