Өндөгний 80 хувийг дотоодын үйлдвэрлэлээр хангаж эхэллээ

2025-09-01 10:291min
f81780e92eb2730b649dd01e675a964f-jpg

Улаанбаатар, 2025 оны наймдугаар сарын 29 /МОНЦАМЭ/.

Монгол Улсын Ерөнхийлөгчийн санаачилсан «Хүнсний хувьсгал» болон «Атрын IV аян»-ыг үе шаттай хэрэгжүүлснээр дотоодын аж ахуйн нэгжүүд үйлдвэрийн шинэ байр, тоног төхөөрөмж, хүчин чадлаа сайжруулжээ.

Үүний үр дүнд иргэдийн өндөгний хэрэгцээний 80 хувийг дотоодоос хангах түвшинд хүрсэн байна.

Дотоодын үйлдвэрлэлийн өсөлт нь импортыг бууруулж, зах зээлийн тогтвортой байдал, үнийн тогтворжилтод туслах юм.

Мөн ажлын байр бий болж, хүнсний аюулгүй байдал бэхжих боломжтой болжээ.

Гэсэн хэдий ч өндөгний хэрэгцээний үлдсэн 20 хувийг бүрэн орлуулах, тэжээлийн тогтвортой эх үүсвэр, чанар болон биоаюулгүй байдлыг хангах зэрэг сорилтууд хэвээр байна.

Ирэх жилүүдэд үйлдвэрлэлийн хүчин чадлыг нэмэгдүүлэх, тэжээл үйлдвэрлэх дотоод нөөцийг сайжруулах, хөндлөнгийн хяналт, савлагаа, түгээлтийн сүлжээг бэхжүүлэх шаардлагатай гэж мэргэжилтнүүд дүгнэж байна.

Төсөл, хөтөлбөрүүд үргэлжлүүлэн дэмжлэгтэй байх тохиолдолд Монгол Улс өндөгний цэвэр дотоодын хэрэгцээг бүрэн хангах зорилтоо долгож магадгүй юм.