Хөлдөөж хадгалсан хоол хүнсийг тасалгааны хэмд гэсгээх нь буруу бөгөөд хоол хүнсийг хөргөгчинд, эсвэл хүйтэн усанд хийж гэсгээх нь бичил биетэн үржихээс сэргийлдэг байна.

Иймд өөрийгөө болон хайртай дотны хүмүүсээ хоолны хордлого, хоол хүнсээр дамжих өвчнөөс сэргийлэхийн тулд “Аюулгүй хоол хүнсний таван түлхүүр” зарчмыг баримтлахыг Нийгмийн эрүүл мэндийн төвөөс уриалж байна.

-Цэвэр байлгах

-Чанаж болгосон хоол хүнсийг түүхий хүнснээс тусгаарлах

-Гүйцэд чанаж болгох

-Зохих температурт зөв хадгалах

-Баталгаат ундны ус, хүнсний түүхий эдийг сонгох

By updown.mn

Мэдээний админ

Хариулт үлдээнэ үү

Таны имэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг * гэж тэмдэглэсэн