Үхэр, тахианы махыг хэр удаан хадгалж болох вэ?
Дэлгүүрээс бид мах худалдан авахдаа савлагаан дээр нь заасан хугацааг сохроор дагадаг. Үнэн хэрэгтээ үхэр, тахианы махыг хэр хугацаанд хадгалж болдог бол?
Үхрийн мах. Болсон үхрийн махыг хөргөгчинд 3-4 өдөр, түүхийгээр нь 3-5 өдөр хадгалж болно. Харин үхрийн махаар бэлтгэсэн хоолыг хөлдөөж хадгална гэвэл 2-6 сар хадгалахад хэвийн. Хөлдөөгчинд түүхий үхрийн махыг нэг жил хүртэл хугацаагаар хадгалж болно.
Тахианы мах. Бэлтгэсэн тахианы махыг хөргөгчинд 3-4 өдөр хадгалахад гэмгүй. Харин түүхийгээр нь хөргөгчинд хадгалбал 1-2 өдөр л болно. Хөлдөөгчинд бэлтгээгүй, түүхий тахианы махыг есөн сар хадгалж болдог бол бэлэн нь 2-6 сар болоход гэмгүй.
Эх сурвалж:
Орчуулсан Э.МАРТ