“Хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад иргэн таны оролцоо” сарын аяны хүрээнд НМХГ-аас тод өнгөтэй хүнсний бүтээгдэхүүн хэрэглэхийн ач тусыг танилцууллаа.
Цагаан:
Хорт хавдрын эсийг устгахад туслах аллил сульфид агуулдаг.
Улаан:
Lycopene нэртэй антиоксидант агуулдаг
Улбар шар:
Бета-Каротин агуулдаг тул дархлааны системийг хүчтэй дэмждэг.
Шар:
“С” аминдэмийг агуулдаг учир дархлааг дэмжихээс гадна биеэс хорт бодисыг гадагшлуулдаг.
Ногоон:
Ногоон хүнс нь эрүүл эсийг бий болгоход тусалдаг.
Хөх:
Антоцианин агуулдаг учраас чөлөөт радикалуудыг устгахад тусалдаг.
Ягаан:
Калигаар баялаг тул таны биед химийн балансыг хадгалах ач тустай.