Тод өнгийн жимс, хүнсний ногооны ач тус
2018-10-16 16:372min

“Хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад иргэн таны оролцоо” сарын аяны хүрээнд НМХГ-аас тод өнгөтэй хүнсний бүтээгдэхүүн хэрэглэхийн ач тусыг танилцууллаа.
Цагаан:

Хорт хавдрын эсийг устгахад туслах аллил сульфид агуулдаг.
Улаан:

Lycopene нэртэй антиоксидант агуулдаг
Улбар шар:

Бета-Каротин агуулдаг тул дархлааны системийг хүчтэй дэмждэг.
Шар:

“С” аминдэмийг агуулдаг учир дархлааг дэмжихээс гадна биеэс хорт бодисыг гадагшлуулдаг.
Ногоон:

Ногоон хүнс нь эрүүл эсийг бий болгоход тусалдаг.
Хөх:

Антоцианин агуулдаг учраас чөлөөт радикалуудыг устгахад тусалдаг.
Ягаан:

Калигаар баялаг тул таны биед химийн балансыг хадгалах ач тустай.
