2018-10-16 16:372min00

Тод өнгийн жимс, хүнсний ногооны ач тус

297_76117_1738048

“Хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад иргэн таны оролцоо” сарын аяны хүрээнд НМХГ-аас тод өнгөтэй хүнсний бүтээгдэхүүн хэрэглэхийн ач тусыг танилцууллаа.

Цагаан:


Хорт хавдрын эсийг устгахад туслах аллил сульфид агуулдаг.

Улаан:

Lycopene нэртэй антиоксидант агуулдаг

Улбар шар:

Бета-Каротин агуулдаг тул дархлааны системийг хүчтэй дэмждэг.

Шар:

“С” аминдэмийг агуулдаг учир дархлааг дэмжихээс гадна биеэс хорт бодисыг гадагшлуулдаг.

Ногоон:

Ногоон хүнс нь эрүүл эсийг бий болгоход тусалдаг.

Хөх:

Антоцианин агуулдаг учраас чөлөөт радикалуудыг устгахад тусалдаг.

Ягаан:

Калигаар баялаг тул таны биед химийн балансыг хадгалах ач тустай.