Хамгийн элбэг тохиолддог ч сайн эмчлэхгүй бол хүний дархлалын системийг сулруулж байдаг ханиадыг гэрийн нөхцөлд хэрхэн хурдан, үр дүнтэй эмчлэх аргуудыг хүргэж байна. Зарим төрлийн эм бэлдмэдүүд нь ханиадыг зөвхөн тухайн үедээ дарж бүрэн эмчилдэггүй бөгөөд дахин тухайн төрлийн вирусаар халдварлах магадлал ихтэй байдаг байна. Харин эмийн бус байгалийн гаралтай бэлдмэлүүд нь хүний биеийн өвчин эсэргүүцэх чадварыг улам нэмэгдүүлж өгдөг аж.
ОРЦ:
200-250 грамм орчим мах. Хэмжээг өөрсдөө тааруулаад хийж болно. Хонь, үхэр аль нь ч болно.
лууван-нэг ширхэг
төмс-нэг ширхэг
сонгино-нэг ширхэг
сармис-гурван хумс
өндөг-гурван ширхэг
ногоон сонгино-бага зэрэг
давс
Хүссэн бүх ногоо болон амтлагчуудаа хийж болно.
ус-100 орчим грамм (харж байгаад тааруулна)
гурил-1-1.5 аяга
ХИЙХ АРГА:
1. Махаа хэрчиж, гурван аягандаа тэнцүү хуваан хийнэ.
2. Төмс, луувангаа үрэгчээр үрж, мөн гурав хувааж хийнэ.
3. Сонгино, сармисаа жижиг жижиг хэрчин, мөн гурав хувааж аягандаа хийнэ.
4. Бусад хүссэн ногоогоо мөн жижиг хэрчин хийнэ.
5. Ингээд давсаа хийж мах ногоотойгоо холино.
6. Усаа тааруулж хийнэ. Хэтэрхий дүүргэж болохгүй.
7. Үүн дээрээ өндгөө нэмнэ.
8. Гурилаа зуурч аягаа бүтээхүйц хэмжээтэй элдэнэ. Гурил нь бага зэрэг зузаан байсан ч болно.
9. Ингээд аягатай шанзан дээрээ гурилаа бүтээж, амсруудыг нь сайтар аягандаа наалдуулж өгнө.
10. Ингээд жигнүүр дээрээ тавиад 25-30 минут жигнэнэ.
11. Гаргаад идэхдээ гурилан дээрээ бага зэрэг цөцгий, эсвэл майонез түрхээд идвэл илүү амттай байх болно.