2018-08-10 08:561min09

Хүлэмжийн гүзээлгэнэ хамгийн хортой

гүзээлзгэн

Химийн аргаар боловсруулсан жимс хүний биед үхлийн аюулд ч хүргэж болзошгүй “хор” агуулдгийг Америкийн хүнсний шинжээчид тогтоожээ. Ялангуяа хүлэмжийн гүзээлзгэнэ хортой жимснүүдийн “хаан” гэнэ. Учир нь эл жимс ургах явцдаа амархан муудддаг, элдэв хорхой шавьж цуглуулах дуртай зэрэг нь хүлэмжид тариалахдаа маш их пестицид хэрэглэдэг юм байна. Хэрэв үүнээс хордвол маш аюултай аж. Удаахьт нь алим болон бууцай жагсчээ. Тэдгээрт агуулагдах хорт бодис их байдаг юм байна. Үүний дараа тоор, лийр, усан үзэм, амтат чинжүү, төмс, улаан лооль бичигджээ.