Химийн аргаар боловсруулсан жимс хүний биед үхлийн аюулд ч хүргэж болзошгүй “хор” агуулдгийг Америкийн хүнсний шинжээчид тогтоожээ. Ялангуяа хүлэмжийн гүзээлзгэнэ хортой жимснүүдийн “хаан” гэнэ. Учир нь эл жимс ургах явцдаа амархан муудддаг, элдэв хорхой шавьж цуглуулах дуртай зэрэг нь хүлэмжид тариалахдаа маш их пестицид хэрэглэдэг юм байна. Хэрэв үүнээс хордвол маш аюултай аж. Удаахьт нь алим болон бууцай жагсчээ. Тэдгээрт агуулагдах хорт бодис их байдаг юм байна. Үүний дараа тоор, лийр, усан үзэм, амтат чинжүү, төмс, улаан лооль бичигджээ.
9 comments
ЗА ЖИМС НОГОО ИДЭХЭЭ БОЛЬЁ ОО БОЛЬЁ
Жимс ногоог бусад хүнснээс илүү хэрэглэ гээд байдаг гэтэл ийм хортой гээд байдаг, Идэх юм олдох юм уу ер нь.
Жимс ногооны ил байгальд ургуулсныг ашиглавал юу нь муу байхав дээ. Шинэ жимс, ногоог евелийн хэрэглээндээ технологийн дагуу бэтгэвэл 1 биш, 2-3 жил чанараа алдахгуй хадгалагддаг.
yu ideh veee
Ийм мэдээ уншиж байсан юм байна. Судлаачид худал ярина гэж юү байхав.
Тэр бүү хэл монгол төмсийг хятад бордоогоор байнга борддог болохоор
пестицидийн хэмжээ хятад төмснөөс нэг их ялгаагүй болохыг Хөдөө аж ахуйн
их сургуулийн судлаачид нэг удаа телевизээр ярьж байсныг, бас тэднийг ногоо борлуулагчид
эсэргүүцэж байсныг санаж байна.
Ene odoo yubicheed baigaa yum be ? Bi gaihaad bain . Manai ulsiin tariad baigaa guzeelzgene chin ter chigtee hor bolood baigaa yum uu haashaa yum be HUUHEE .tailbar hiigeech . .
Монго24лд тарьж байгаа ногоог хятадын химийн бордоогоор бордож байгааг МХЕГ шалгах хэрэгтэй .7- р сард том байцаа,том төмс, том лууван хэзээ ургаж байсан юм бэ? АНХААРАХ асуудал!!!
uuruu tari ter l batalgaatai , zugeer suugaad baival khor l idne
одоо энэ мэдээллийг уншаад хүлэмжинд ургуулсан жимс ногоог идэхээ болоих юм уу бүгдээс татгалзах юм уу