Бид даршилсан байцаа давсалсан өргөст хэмх болон мөөг – үргэлж хэрэглэж байна, үүнд ямар аюул нуугдаж байна вэ?
Тэгвэл яагаад эдгээр бүтээгдэхүүнүүдийг, эрүүл мэндийн үзүүлэлтээрээ тэргүүлэх орон гэгдэх Финлянд улс хилээрээ нэвтрүүлэхийг саяхнаас хориглох болов?
Учир нь сүүлийн жилүүдэд эмч нар цагаан үхэл гэгдэх давс болон элсэн чихэрээс үүдэлтэй маш олон шинэ шинэ аюулуудыг нээгээд байна
Тэд тархинд нөлөөлж биохимийн өөрчлөлтөнд хүргэж мансууруулах бодис адил хараат болгон, биднийг чимээгүйхэн нөгөө ертөнц рүү илгээж байдаг.
Давс ихээр хэрэглэснээр ам цангаж, улмаар шингэн ихээр хэрэглэн, дараа нь хүний даралт ихэсдэг гэж өнөөдрийг хүртэл үзэж ирсэн. Гэвч үнэн хэрэгтээ илүүдэл давс (дундажаар хүн сардаа 2 аяга «илүүдэл» давс хэрэглэдэг) маш их өвчлөлийн суурь болохоос гадна, харин зарим нэгэн онолоор хөгшрөх процессыг түргэсгэдэг байна.
Сергей Малозёмовийн шинэ шинжлэх ухааны туршилтаар организм хэрхэн давс хуримтлагдаж буйг үзүүлсэн алмайруулсан томографийн үзүүлэлт гарсан.
Эх сурвалж: Нийгмийн Эрүүл Мэндийн Үндэсний Төв
3 comments
yanz byriin um idehgui l baih heregtei shdee, byh um l davstai,,,,IIII ogt davsgui bol bambain ovchtei bolno
Дэлхийн олон улсад Энэтхэг, Хятад, Солонгос, бүр эрүүл хооллолттой Япон хүртэл давс, халуун ногоо, даршилсан хүнсээ хэрэглээд зүгээр л байхад манайхан худлаа дандаа цуурах юм. Сүүлийн үед мах хүртэл идэхийг хориглоод. Иодын дутагдал, дотор хаван, өөр бусад өвчлөлд хүргэх гээд байгаа юм уу хаашаа юм. Ер нь хүн хүний иддэгийг идээд уудгийг уугаад л явахад наслах насаа л наслана шүү дэ.
Тааруулж л хэрэглэ. Цайг болж өгвөл давсгүй уу. Хоолондоо давсаа бүү хэтрүүл. Огт давсгүй бол бас л амжихгүй. Давс хэрэгтэй шүү. Санаснаас ч их.