Хүнсний бүтээгдэхүүнийг зөв сонгон, аюулгүй хүнс хэрэглэх нь хоол хүнсээр дамжих аливаа өвчин эмгэгээс Та өөрийгөө болон гэр бүлээ сэргийлэх чухал алхам болно.
Аюулгүй хүнс гэж хүний эрүүл мэндэд сөрөг нөлөө үзүүлж болзошгүй биолог (нян, вирус гэх мэт), физик (яс, шил, цацраг туяа гэх мэт), химийн (хорт бодис, хортон шавж мэрэгч устгагч бодис, химийн бордоо, эмийн бодис) хүчин зүйлс агуулаагүй хүнсийг хэлнэ.
Хүнсний аюулгүй байдал нь хоол, хүнсийг зориулалтын дагуу бэлтгэж хэрэглэхэд хүний эрүүл мэндэд хор хөнөөл учруулахгүй байх баталгаа юм.
Хүнсний бүтээгдэхүүн худалдаж авахад та юу анхаарах вэ?
Хоол хүнсээ аюулгүй хэрэглэх 5 түлхүүрийг мэргэжлийн байгууллагаас анхааруулж байна.
Эх сурвалж: Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв