Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв иргэдийг боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзахыг уриалсжээ. Гахайн утсан мах болон хиам зайдас зэрэг махан бүтээгдэхүүн нь хорт хавдраар өвчлөх үндсэн шалтгаан болдог аж.

Өдөр бүр 50 грамм боловсруулсан мах хэрэглэдэг хүний бие  хорт хавдар тусах магадлал огт хэрэглэдэггүй хүнийхээс 18 хувиар илүү байгааг Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагын судалгаагаар нотлогджээ.

By updown

Хариулт үлдээнэ үү

Таны имэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг * гэж тэмдэглэсэн