Хамгийн амархан хоолны жор болох тахиан махан кацу хийх аргыг хүргэе. Ердөө дөрөвхөн орцтой – гурил, өндөг, талхны үүрмэг, тахианы цээж мах орох юм.
Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл
Орц:
Тахиан цээж мах – 1 хос
Өндөг – 1ш
Давс
Перц
Гурил
Талхны үүрмэг
Ургамлын тос
Хийх заавар:
1.Тахианы цээж махаа, давтаж нимгэн болгоно. Давтахдаа хүнсний скоч хэрэглэх нь түүхий мах энд тэндгүй үсчихгүй байхад тусалдаг.
2.Давтсан махаа давс, перцээр амтална.
3.Үүний дараа эхлээд гуриланд, дараа өндгөнд, хамгийн сүүлд талхны үүрмэгт дүрээд халуун тосонд хийж нэг талыг 4 минут шарна.
4.Болсон махаа сальфиткан дээр тавьж нэг минут амраагаад, хэрчиж таваглана. Хүсвэл салад болон кацу соусаар хачирлаж болно.
Жич: Кацу соусгүй бол майонезтэй эсвэл лимоны шүүсээ дангаар шахаад идсэн ч гоё амттай.
Эх сурвалж: Youtube: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Facebook: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Instagram: Home Cook – Гэртээ Тогооч