Бэлэн гоймон тогтмол хэрэглэх нь чихрийн шижин үүсгэдэг гэж Оросын хоол судлаач, Анагаах ухааны дэд доктор Маргарита Королёва мэдэгдлээ.
Бэлэн гоймонд тэжээллэг бодис, эрдэс витамин тун бага. Үүнээс гадна уургийн нэгдэл нь бүрэн алдагдсан. Тиймээс энгийн нүүрстөрөгч л үлдсэн тул цусан дахь гликемик индекс болон сахарын түвшнийг нэмэгдүүлдэг байна.
Энэ бүтээгдэхүүнийг тогтмол хэрэглэснээр эрүүл мэндэд ноцтой аюул учруулж, чихрийн шижнийг үүсгэдэг гэж тэрбээр тэмдэглэжээ.
Эх сурвалж: life.ru