Зүрх судасны эмч Стивен Гандирх зүрх муутай хүмүүсийг улаан лоолийг хоолны цэснээсээ хасах хэрэгтэй гэж зөвлөжээ.
Энэ ногоо нь найрлаган дахь ликопеныхаа ачаар хорт хавдрын эрсдэлийг бууруулдаг. Гэхдээ ногоо өөрийгөө хортноос хамгаалахын тулд боловсруулдаг лектин хэмээх өөр нэгэн төрлийн уураг нь хүний эрүүл мэндэд сөрөг нөлөөтэй гэнэ. Лектин бидний биед орсноор үрэвсэл үүсгэж, төрөл бүрийн өвчлөлд хүргэх механизм бий болгодог. Өөрөөр хэлбэл эрүүл болон өвчтэй эсүүдийг устгаж эхэлдэг байна.
Тиймээс улаан лооль архаг ядаргаа, тууралт зэрэг таагүй үр дагавар авчрахаас гадна тархины үйл ажиллагаанд сөргөөр нөлөөлж, үс халцрахад хүргэдэг гэжээ. Гэхдээ энэ нь уг ногоог хоол хүнснээсээ бүрмөсөн хасах ёстой гэсэн үг биш. Аль болох тохируулж, хэтрүүлэхгүй байх нь чухал гэжээ.
Эх сурвалж: lifter.com.ua
2 comments
Сайн л гээд байсан, одоо муу болжээ.
Хятадуудын төлбөртэй мэдээлэл бн монголчуудын помидор иддэг болохоор нь хасах гэж ийм юм тавиулаад тэрнийг нь энэ сайт нийлж тавиад монголчуудыг эрүүл хүнс битгий ид гэсэн бн