Сармисанд аллицин гэх амин хүчил ихээр агуулагддаг бөгөөд энэ төрлийн хүчил нь дархлааг нэмэгдүүлж, биеэс хорыг гадагшлуулах буюу антиоксидант үйлчилгээтэй юм.
Америкийн Нэгдсэн Улсын Үндэсний Эрүүл Мэндийн Институтийн судалгаанд дурьдсанаар Сармис нь дэлхийн хамгийн хүчтэй антиоксидант хэмээжээ. Сармисыг өдөрт 2-3 хумсыг тогтмол хэрэглэх ба аллицин гэх бодисын үйлчилгээг алдагдуулахгүйн тулд хэрчиж эсвэл нүдээд шууд хэрэглэх нь үр дүнтэй гэжээ.
Мөн сармис нь бактерийг устгах давхар үйлчилгээтэй тул идээт батга зэргийг хатаах зорилгоор шүүсийг нь хэрэглэж болдог. Гэхдээ багаханыг шүү.
Мөн нэгэн сонирхолтой баримтыг дурьдахад Дэлхийн 1, 2 дайны хоол хүнсний дутмаг үед цэргүүдийн дархлааг дэмжих, элдэв халдварт өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх болон хорт бодис утаанаас хамгаалахын тулд сармис, сармисны бэлдмэлийг хэрэглэдэг байжээ.
Монгол нөхцөлд өвлийн утааны үеэр сармисыг тогтмол хэрэглэн эрүүл мэндээ урьдчилан сэргийлээрэй.