Үер буусны дараа болзошгүй эрсдэл, хордлого, халдвараас урьдчилан сэргийлэхийг МХЕГ-аас сэрэмжлүүлж байна.

Нэг: Үерийн усанд норсон хүнсний бүтээгдэхүүнийг хэрэглэхгүй байх, шууд хаяж устгах

Хоёр: Ундны усыг баталгаатай эх үүсвэрээс авч буцалгаж хэрэглэх

Гурав: Ус хадгалдаг, зөөвөрлөдөг, хоол хүнс бэлтгэдэг болон ахуйн хэрэглээний сав суулгыг угааж, цэвэрлэн, хадлваргүйжүүлэлт хийх

Дөрөв: Угааж цэвэрлэсэн тагтай зориулалтын саваар усыг зөөвөрлөн хадгалах

Тав: Булаг шанд, гол горхи хашаандаа гаргасан худгийн усыг хүнсэндээ хэрэглэхгүй байх

Зургаа: Гудамж талбай, гуу жалганд хурсан хог хаягдал, шавар шавхайг түргэн хугацаанд цэвэрлэж, хадлдавгүйтэл хийлгүүлж, зайлуулах

Долоо: Хоол бэлтгэх, хоол идэхийн өмнө бие зассаны дараа гараа тогттол савандаж угаах

Найм: Гэр орон байрандаа гадуур өмсдөг гутлаа сольдог байх

Ес: Үер болсон талбайд хүүхэд тоглуулахгүй байх, бага насны хүүхдүүдийг хараа хяналгүй орхихгүй байх

Арав: Эрүүл мэндийн байгууллагаас иргэдэд зориулсан мэдээлэл, зөвлөмжийг авах

Арваннэг: Халуурах, толгой өвдөх, хоолонд дургүй болох, бөөлжих, суулгах, булчинг татах, ил шарх шалбархай үрвэсэх зэрэг шинж тэмдэг илэрсэн үед эмнэлэгт хандах

Арванхоёр: Хэрвээ үеийн аюулд өртсөн бол бохирдсон хөрс, бие засах газар, бохир усны цооногт мэргэжлийн байгууллагаас зөвлөгөө авч, халдавгүйтэл хийх, халдваргүйжүүлэлтэд хуурай хлорын шохой 3 хувь, 5-10 хувийн хлорын шохонй сүүн уусмал хэрэглэх

By updown

Хариулт үлдээнэ үү

Таны имэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг * гэж тэмдэглэсэн