Шинэ жил, цагаан сараар хоолны зөв дэглэм сахих, тэр тусмаа хоол сойно гэдэг хүнд. Шинэ жилийн ганц орой л бэлхүүсэндээ хэдэн сантиметр нэмчихдэг. Харин алдарт хоол судлаач Жина Флорио хоол бага хэрэглэх, баярын ширээний ард хэтрүүлэн идэхгүй байх хэдэн аргыг хуваалцаж байна.

-Үнэхээр өлссөн үедээ л ид. Баярын ширээний ард ч гэдэснийхээ хэмжээнд л тааруулж ид. Хэрвээ та цатгалан байвал нэмэлт салат, хоол идэх гэж чихэх хэрэггүй. Мөн сайтар зажилж идээрэй. Уйтгартай байвал мөн бүү ид. Энэ нь ч мөн таагүй үр дагавар учруулна.

-Өлөн явж болохгүй. Шинэ жилийн баярын өмнө бид орой үдэшлэг дээрээ иднэ гээд бүтэн өдөржин өлсгөлөн явдаг. Гэвч үүнээс болж хүсч байснаасаа ч ихийг идчихдэг. Оройн хоолны өмнө уургаар баялаг хоол идээрэй. Тэгвэл та цатгалан байж, хэтрүүлж идэхгүй.

-Архи хэтрүүлэн хэрэглэж болохгүй. Хэрвээ та их хэмжээний архи, бага хэмжээний ус уусан бол бие тань байнгын өлсгөлөн мэт мэдрэмж төрж, нэмж иддэг. Та хагас килограмм салат ч идсэнээ анзааралгүй өнгөрч мэднэ шүү. Тиймээс архины төрлийн ундаа нэг хундагыг татсаныхаа дараа заавал нэг аяга ус уу. Энэ нь хэтрүүлж идэж, шартахаас сэргийлнэ.

By updown

Хариулт үлдээнэ үү

Таны имэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг * гэж тэмдэглэсэн