Арвайн гурилын ач тус болон нэг өдрийн цэвэрлэгээ.
1 Арвайн гурил нь гаж нөлөө багатай, биеийн дархлааг сайжруулдаг,
2 .Хорт хавдар үүсгэх эсийн мутацийг /өөрчлөлт/ сааруулдаг.
3. Хорт хавдрын эсрэг үр нөлөө үзүүлдэг.
4. Зөвхөн эсэд хоргүй, эрүүл эсийг хамгаалж, сэргээж өгдөг.
5. Өтгөн хаталтанд.
Арвайн гуриланд их хэмжээгээр агуулагддаг, хоол хүнсэнд хэрэглэдэг шилэн эсүүд байдаг бөгөөд хоол тэжээлийн бүтээгдэхүүний сонгодог жагсаалтанд орж, хоол тэжээлийн шинж чанараараа 7-рт бичигддэг.
Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг дэмжин ялгадас үүсэхийг өдөөж, хоол боловсруулалтын процессыг түргэсгэх, гэдэсний илүүдэл чийгийг шингээдэг.
Ашигтай бактерийн ферментийн үйл ажиллагаанд оролцдог бөгөөд энэ нь өтгөний хэмжээг нэмэгдүүлж, зөөлөн болж, өтгөний асуудлыг шийддэг.
ЭЛЭГЭНД ИХ АЧ ТУСТАЙ
Лабораторийн туршилтаар арвайн гурил нь өөрийн өвөрмөц зохицуулалтаас болоод элэгний архаг өвчний эсрэг антиоксидант нөлөө үзүүлдэг болохоо харуулсан.
Элэг нь хог хаягдлыг дахин боловсруулах үйлдвэр бөгөөд байнга хордлогод өртдөг. Энэ элэгний үрэвсэлийг тодруулдаг үзүүлэлт болох ALT ,AST-ийн түвшин өсөхөд элэг нь өвдсөн гэсэн үг юм. Клиникийн судалгаагаар арвайн гурилыг хэрэглэх нь элэгэнд их үр нөлөөтэй болохыг баталж байна.
ЦУСНЫ УЛААН ЭСИЙГ СЭРГЭЭНЭ.
Цус багадахад, бие махбодийн эс хүчилтөрөгч болон тэжээллэг бодисийн өлсгөлөнд ордог учраас биеийн бодисын солилцоо алдагддаг тул эсэд хүчилтөрөгч,
тэжээлийн бодисын нийлэгжүүлэлтийг дэмждэг.
Арвайн гурил нь :
Их хэмжээний хлорофилл/ ногоон гсэн үг юм бна ногоон ургамал буюу арвай буудай нь нарны гэрлийг сайн шингээж авдаг тул маш их магнийгаар баялаг тул дээд зэргийн арвай буудайнуудад хлорофилл их хэмжээгээр агуулагддаг бна. / агуулдаг. Энэ нь эритроцит, төмрийн ион, магнийн хлоридын ионуудаас бусад эритроцитуудаар баялаг. Эдгээр бодис харилцан үйлчилж, бодисын солилцоо, хорт бодисыг устгах сайн нөлөөтэй байна.
ИЛҮҮДЭЛ ЖИН ХАЯХ:
Арвайн гурилыг уухгүй үед биеийн хүчиллэг ихсэх магадлалтай. Учир нь булчирхай, булчингын метаболизын эмгэг үүсч болно. Үүнээс сэргийлэхийн тулд арвайн гурил маш их тааламжтайгаар хэрэглэх нь чухал.
Энэ нь хүчил, шүлтийн тэнцвэрийг хэвийн болгож,илүүдэл жингээ хаяахад хүргэдэг.
ХИМИЙН БОДИСЫГ БИЕЭС ГАДАГШЛУУЛНА:
Арвайн гурилд 20 гаруй төрлийн уургийн фермент байна. Бидний хэрэглэдэг хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ, пестицид маш олон бөгөөд тэд эрүүл мэнд, гоо үзэсгэлэнгийн дайсан юм.
Protein нэгдлүүд нь таныг хортой бодисоос хамгаалж, уураг үүсгэдэг. Өдөр бүр 100-200 грамм 1 сард 2 кг дээш арвайн гурил хэрэглэх нь сул дорой дархлаатай хүмүүст маш их үр өгөөж өгөх болно.
Арвайн гурил, олон амин дэм (A, B, B12, C, E) нь кальци, төмөр, магни, фосфор агуулдаг.
АРВАЙД:
1. Сүүнийхээс арав дахин их кальци, 2.Бууцайнаас тав дахин их метал,
3.Жүржнээс 7 дахин их витамин,
4. 70 микро элемент,
5. 18 амин хүчлээс илүү байдаг юм.
Нэг өдрийн арвайн гурилаа биеэн цэвэрлэхдээ:
Өдрийн турш 300-400 грами арвайн гурил иднэ.
Бэлдэх зүйлс:
Арвайн гурил, шар тос, сүүтэй цай.
6:00-7:00 500 грамм бүлээн ус ууна.
8:30-9:30 хооронд 100 грамм арвайн гурилаа шар тос бага зэрэг сүүтэй цайгаар багсарч иднэ. Элсэн чихэр огт хэрэглэхгүй.
11:00 50-80 грамм арвайн гурил шар тос сүүтэй цайгаар багсарч иднэ.
13:00 50-80 грамм арвайн гурил шар тос сүүтэй цайгаар багсарч иднэ.
17:00 50-80 грамм арвайн гурил шар тос, сүүтэй цайгаар багсарч иднэ.
Ингээд идэх хүнс дуусна.
Бүлээн ус уух цагууд :
10:00 бүлээн ус 200-300 мл
12:00 бүлээн 200-300 мл ус
14:00 бүлээн 200-300 мл ус
16:00 бүлээн 200-300 мл ус
18:00 бүлээн 200-300мл ус
Бидний биеийн бүх эрхтэн систем сэргэж тамир орж, сайхан цэвэрлэгдэнэ.
Үүнээс өөр зүйл идэхгүй. Ер нь тогтмол өдөрт 200 грамм хүртэл арвайн гурил хэрэглэж занших эрүүл мэндийн онцгой ач тустай байх нь ээ.