Хүнс хоолны аюулгүй байдлыг хангах зарчим 

2021-06-10 10:30
te

Хоол хүнсийг гүйцэд чана: Чаналтыг гүйцэт чанаж явуулснаар бүх аюултай бичил биетүүд устдаг. Хоол хүнсийг 70-аас багагүй хэмд чанаж хэрэглэх нь хамгийн аюулгүй байдаг.

Тахиа. шувууны махыг шүүс гарахгүй болтол нь гүйцэт чана: Болж өгвөл термометр ашиглан тахиа, шувууны махны гүний хэмийг үзэж гүйцэт болгож хэрэглэ.

Хэрэв хоол хүнсээ богино долгионы зууханд халаах бол зориулалтын сав ашиглан гүйцэт халааж хэрэглэх.