Тахианы махны аль хэсэг хүний биед хортой вэ?

2020-11-09 16:151min0
tahia

Тахианы махны тодорхой хэсгийг хүнсэндээ байнга хэрэглэх нь хүний эрүүл мэндэд эргэж засаршгүй сөргөөр нөлөөлдөг гэж Хятадын Sohu порталд мэдээлжээ.

Шинжээчдийн хэлснээр тахианы цээж маханд олон тооны нян, шимэгч байдаг гэнэ. Тиймээс энэ хэсгийг хэтрүүлэн хэрэглэснээр эрүүл мэндэд таагүйгээр нөлөөлнө. Үүнээс гадна тахианы уушгийг хэрэглээнээсээ аль болох хасах хэрэгтэй. Учир нь энд ч мөн их хэмжээний шимэгч, нян цуглардаг, болгож хэрэглэх үед ч үхдэггүй гэнэ.

Тахианы толгойд бас хүний биед аюултай бодис хуралддаг. Тахианы арьс өөх ихтэй, их хэмжээний нянтай, ашигтай зүйл бараг байдаггүй гэжээ.

2019 онд Оксфордын их сургуулийн хавдар судлаачид тахианы болон бусад шувууны махыг хэрэглэснээр түрүү булчирхайн хавдартай болох эрсдэл өсдөг гэжээ.

 

Орчуулагч: Марта

Эх сурвалж: Iz.ru

Сэтгэгдэл бичих

Цахим шуудан нийтлэгдэхгүй