Сурагчдын үдийн цайнд зайлшгүй орох шаардлагатай 5 бүлэг хүнсний ач холбогдлыг та мэдэх үү. Түүнчлэн хүчээл сургууль эхэлж байгаа энэ үед эцэг эхчүүд хариуцлагатай байж, эцэг эхчүүд хариуцлагатай байж, дараах зөвлөмжийг дагаарай.
Үүнд:
1.Бүхэл үрийн гурил, будаа
- Илчлэгийн эх үүсвэр
- Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөн сайжруулах
- Өтгөн хатахгүй
- Хортой нэгдэл биеэс зайлах
- Таргалахгүй
2.Жимс, жимсгэнэ
- Хүүхдийн өсөлт хөгжил сайжрах
- Оюун ухаан нэмэгдэх
- Дархлаа сайжрах
- А,В,С төрлийн амин дэм ихтэй
- Магни кальци цайр ихтэй
- Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөн сайжрах
- Өтгөн хатахгүй
3.Мах, махан бүтээгдэхүүн
- Илчлэгийн эх үүсвэр
- Төгс уургийн эх үүсвэр
- Үс, Хумс, Арьс булчин гэх мэт эд, эрхтний хөгжилд чухал үүрэгтэй
4.Сүү, цагаан идээ
- Яс шүд бэхжих
- Гэдэсний ашигтай бичил биет нэмэгдэх
- Дархлаа сайжрах
- Өсөлт хөгжил хэвийн явагдах
5.Хүнсний ногоо
- Бодисын солилцоо сайжруулах
- Өсөлт хөгжил сайжрах
- Дархлааг дэмжих
- Эрдэс бодис, аминдэм, эслэг ихтэй
- Хортой нэгдэл биеэс зайлах