Сурагчдын үдийн цайнд зайлшгүй орох шаардлагатай 5 бүлэг хүнсний ач холбогдлыг та мэдэх үү
2020-09-22 10:581min

Сурагчдын үдийн цайнд зайлшгүй орох шаардлагатай 5 бүлэг хүнсний ач холбогдлыг та мэдэх үү. Түүнчлэн хүчээл сургууль эхэлж байгаа энэ үед эцэг эхчүүд хариуцлагатай байж, эцэг эхчүүд хариуцлагатай байж, дараах зөвлөмжийг дагаарай.
Үүнд:
1.Бүхэл үрийн гурил, будаа
- Илчлэгийн эх үүсвэр
 - Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөн сайжруулах
 - Өтгөн хатахгүй
 - Хортой нэгдэл биеэс зайлах
 - Таргалахгүй
 
2.Жимс, жимсгэнэ
- Хүүхдийн өсөлт хөгжил сайжрах
 - Оюун ухаан нэмэгдэх
 - Дархлаа сайжрах
 - А,В,С төрлийн амин дэм ихтэй
 - Магни кальци цайр ихтэй
 - Гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөн сайжрах
 - Өтгөн хатахгүй
 
3.Мах, махан бүтээгдэхүүн
- Илчлэгийн эх үүсвэр
 - Төгс уургийн эх үүсвэр
 - Үс, Хумс, Арьс булчин гэх мэт эд, эрхтний хөгжилд чухал үүрэгтэй
 
4.Сүү, цагаан идээ
- Яс шүд бэхжих
 - Гэдэсний ашигтай бичил биет нэмэгдэх
 - Дархлаа сайжрах
 - Өсөлт хөгжил хэвийн явагдах
 
5.Хүнсний ногоо
- Бодисын солилцоо сайжруулах
 - Өсөлт хөгжил сайжрах
 - Дархлааг дэмжих
 - Эрдэс бодис, аминдэм, эслэг ихтэй
 - Хортой нэгдэл биеэс зайлах
 


