Хүлэмжийн гүзээлгэнэ хамгийн хортой

Химийн аргаар боловсруулсан жимс хүний биед үхлийн аюулд ч хүргэж болзошгүй “хор” агуулдгийг Америкийн хүнсний шинжээчид тогтоожээ. Ялангуяа хүлэмжийн гүзээлзгэнэ хортой жимснүүдийн “хаан” гэнэ. Учир нь эл жимс ургах явцдаа амархан муудддаг, элдэв хорхой шавьж цуглуулах дуртай зэрэг нь хүлэмжид тариалахдаа маш их пестицид хэрэглэдэг юм байна. Хэрэв үүнээс хордвол маш аюултай аж. Удаахьт нь алим болон бууцай жагсчээ. Тэдгээрт агуулагдах хорт бодис их байдаг юм байна. Үүний дараа тоор, лийр, усан үзэм, амтат чинжүү, төмс, улаан лооль бичигджээ.

1395-SnowberryFarm Хүлэмжийн гүзээлгэнэ хамгийн хортой

Grapes Хүлэмжийн гүзээлгэнэ хамгийн хортой

Сурталчилгаа

Ready-to-Harvest-Capsicum Хүлэмжийн гүзээлгэнэ хамгийн хортой

Түлхүүр үг:

9 сэтгэгдэлтэй

    • Жимс ногооны ил байгальд ургуулсныг ашиглавал юу нь муу байхав дээ. Шинэ жимс, ногоог евелийн хэрэглээндээ технологийн дагуу бэтгэвэл 1 биш, 2-3 жил чанараа алдахгуй хадгалагддаг.

      Хариулах
  1. Ийм мэдээ уншиж байсан юм байна. Судлаачид худал ярина гэж юү байхав.
    Тэр бүү хэл монгол төмсийг хятад бордоогоор байнга борддог болохоор
    пестицидийн хэмжээ хятад төмснөөс нэг их ялгаагүй болохыг Хөдөө аж ахуйн
    их сургуулийн судлаачид нэг удаа телевизээр ярьж байсныг, бас тэднийг ногоо борлуулагчид
    эсэргүүцэж байсныг санаж байна.

    Хариулах
  2. Монго24лд тарьж байгаа ногоог хятадын химийн бордоогоор бордож байгааг МХЕГ шалгах хэрэгтэй .7- р сард том байцаа,том төмс, том лууван хэзээ ургаж байсан юм бэ? АНХААРАХ асуудал!!!

    Хариулах

Сэтгэгдэл оруулах

Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд updown.mn хариуцлага хүлээхгүй болно.
ХХЗХ-ны журмын дагуу зvй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зvйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй.